Workshops

Voor actuele data,  zie “Agenda”. De workshops kunnen ook op locatie gegeven worden. Neemt u hiervoor gerust contact op.

Mandala Festival:
In 7 dagdelen komen de volgende mandalatekeningen aan bod: lotusmandala, kristalmandala, superstar, rozetmandala (2 vormen), mandala als heelbeeld, mandala tricolore. Mandalatekenen wordt ervaren als een plezierige ontspanning met een mooi resultaat om nog lang van te genieten. Doe mee en ervaar het zelf!

Mandala als heelbeeld:
Een reis via woord, beeld en intuïtie biedt u een vernieuwend, verhelderend perspectief op een actuele vraag, thema/probleem. Het is een zachte manier om hiermee in verbinding te gaan en zo nieuwe antwoorden en mogelijkheden te ontdekken.

Flower of Life kleuren
Flower of Life I: Een meditatie, gevolgd door het maken van een mandalatekening, waarin je jouw manifestatie van Levenskracht en Licht laat zien.

Flower of Life II: Je brengt je levenslijn met de hoogte-en dieptepunten in kaart. Met die kennis en ervaring zet je al kleurend  je eigen “Flower of Life” op papier.

Lotusmandala
Lotusmandala:
een prachtige tekening om te maken, in de kleur roze/lila.

Mandala Tricolore:
Met een knipoog naar de Lotusmandala…… de naam zegt het al: een mandala met  drie kleuren. Een waar feestje op  papier!

Superstar: deze  mandala vraagt zowel om precisiewerk als om werken vanuit gevoel. Essentie van deze tekening: een bekrachtiging naar jezelf!

Dynamisch Vuur
Rozet mandala:
De rozetmandala kent twee vormen: Een statische mandala, uitgevoerd in één kleur met verschillende schakeringen. Een dynamische mandala, waarbij je zelf elementen invoegt en met 3/4 kleuren werkt. Beide vormen zijn de moeite waard om verrast te worden door het resultaat.

 

Mindfulness & kleur
Mindfulness en kleur:
een cursus van 10 bijeenkomsten van anderhalf uur. Na een korte meditatie/visualisatie kunt u uw ervaring weergeven in een intuïtieve tekening. Van harte welkom!

 

Chakra's
Kleurrijke reis door de chakra’s:
(duur: 17 dagdelen) In deze cursus krijgt u uitleg over de chakra’s en ontdekt u de betekenis ervan in uw leven. Via meditaties, tekenwerk en uitwisseling maakt u kennis met de chakra’s. Een kleurrijke, verrijkende cursus!

 

anahata-
In de stilte van je hart…
Drie dagen met aandacht Zijn in de stilte van je hart. In de ochtenden in alle rust werken aan een mandalatekening van het hartchakra. Via een korte meditatie maken we verbinding met de energie van het hartchakra. Daarna kan je jouw eigenheid en ontdekkingen weergeven in de tekening. In de middagen gaan we aan de slag met de dynamiek van familieopstellingen. We doen oefeningen uit het systemisch werk, soms gecombineerd met een visualisatie/meditatie. Kortom; een driedaagse in verbinding met jezelf. In kleur, in verstilling en vol dynamiek.

 


Kennismaken met familieopstellingen:
(1 -2 dagdelen). Benieuwd naar de achtergrond en mogelijkheden van familieopstellingen? U krijgt uitleg, er is ruimte voor vragen en we gaan praktisch aan de slag met oefeningen. Hierdoor ontdekt u de mogelijkheden en krijgt u inzicht in uw familiesysteem. Praktijk de Merel beoogt een kennismaking met familieopstellingen op een vriendelijke, doch heldere en uitnodigende manier.

Workshop  Familieopstellingen:
Bij de dagworkshop wordt zowel gewerkt via de “Hellinger”-methodiek als de “Ruppert”-methodiek. Afhankelijk van de deelnemer en zijn/haar vraagstelling kijken we welke methodiek het best past. Uitgebreide informatie is terug te vinden onder “Aanbod”.


Training Groeikracht:
(9 dagdelen) Een training, bedoeld voor kinderen van 8-10 jaar om sociale vaardigheden te oefenen en voor zichzelf op te komen. Er wordt gebruik gemaakt van tekeningen en er zijn  opdrachten om thuis te doen. Zo krijgen hoofd, hart en handen de ruimte om zich te ontwikkelen. Leuk en leerzaam!  Is uw kind iets jonger of  ouder, maar zijn er omstandigheden waardoor u graag wilt dat uw kind ook meedoet? Neem gerust contact op! Uiteraard kan deze training ook op school worden gegeven.


Helend tekenen voor kinderen:
( 8 x 1 uur) Een cursus, bedoeld voor kinderen die een moeilijke tijd achter de rug hebben, voor kinderen die zich onzeker voelen/door omstandigheden positieve ervaring en aandacht kunnen gebruiken. De cursus geeft een positieve impuls aan het zelfvertrouwen.